Банкеръ Weekly

Финансов дневник

КОГАТО ЕДИН ОТБОР ПЕЧЕЛИ, СЪСТАВЪТ МУ НЕ СЕ ПРОМЕНЯ

Луиджи Ловалио, главен изпълнителен директор на БУЛБАНК, пред в. БАНКЕРЪ

Г-н Ловалио, приключи ли преструктурирането на БУЛБАНК година след като тя бе купена от УниКредито? - Много сме доволни от резултатите, които постигнахме досега.

Намерихте ли вече общ език с председателя на управителния съвет на БУЛБАНК Левон Хампарцумян?- Абсолютно, ние работим много тясно един с друг. Той допринася повече, отколкото бях очаквал, и имаме фантастични взаимоотношения.

Твърди се, че в края на този месец в пенсия излиза другият изпълнителен директор на БУЛБАНК Димитър Атанасов? Кой ще бъде назначен на негово място?- Този въпрос ще трябва да решим.

Ще останат ли Кирил Стефанов и Кирил Калинов в управителния съвет на БУЛБАНК?- Много пъти съм казвал, че сме много доволни от тях и бихме искали да продължим да работим заедно.С г-н Хампарцумян трябва да разгледаме организацията на работата в управителния съвет, но не мисля, че се налагат големи промени в нея, защото постигнахме много положителни резултати. Не е добре да се променя това което носи печалба.

Представителите на УниКредито винаги са подчертавали, че БУЛБАНК активно ще се включи в развитието на българската икономика? Означава ли това, че ще заделите повече средства за малкия и средния бизнес, който до неотдавна оставаше встрани от големите финансови и кредитни операции?- Въпросът не е само да се отпускат повече финансови средства, а и да се подобри обслужването. Банката трябва да предоставя на клиентите си консултации за определени свои продукти и да има готовност да посрещне техните нуждите. Това се опитваме да развием в БУЛБАНК.

Има ли вече видим ефект от привличането на Симест и на Международната финансова корпорация за акционери на БУЛБАНК и в какво конкретно се изразява той? - Те са наши партньори и като такива могат да ни помогнат за постигане на нашите цели. Работим с тях по програмата за финансиране и предоставяне на консултантски услуги за малките и средните предприятия. Това се отнася най-вече за финансовата компания Симест, която се контролира от италианското Министерство на външната търговия и чиято основна задача е да подпомага международната дейност на италианските фирми.

Facebook logo
Бъдете с нас и във