Банкеръ Daily

Финансов дневник

Клипът с Цветан Василев е подарък за рождения ден на Искров

Както в. "БАНКЕРЪ" написа вчера видоклипът, на който управителят на БНБ Иван Искров и мажоритарният собственик на КТБ Цветан Василев се забавляват и пеят заедно в заведение, е заснет само пет месеца преди началото на проблемите с КТБ. Това потвърди и един от адвокатите на банкера Цветан Василев, пише Ройтерс. 

Агенцията казва още, че един от защитниците му потвърдил, че е предал записа на българска телевизия.

"Видео е заснето през януари 2014 г., на частно парти в Банско“, казва пред Ройтерс един от адвокатите на Василев, Христо Ботев. "Видеото само показва колко искрен е господин Искров, когато заявява, че не е имал каквито и да е близки отношения с господин Василев извън професионалните".

"Видеото, в което Василев и Искров пеят в дует, няма никаква конкретна цел. Просто напомняме на Иван Искров, че е време да си подаде оставката", признава в предаването "Господари на ефира" другият защитник на банкера Константин Симеонов. Той допълни, че не е изключено да се появят и още такива клипчета и че може да следва и продължение.

"Това е подарък на патерица за рождения ден на г-н Искров", добавя юристът. Симеонов обясни, че знае кой е снимал клипчето, но било твърде лично. Любителското видео е заснето на Антоновден миналата година, а поводът за тържеството е именния ден на съпругата на Цветан Василев-Антоанета, който е на 17 януари.

В излъченото от "Господари на ефира" видео Цветан Василев и Иван Искров пеят прегърнати в ресторант „Назад, назад, моме Калино“. Това означава, че шефът на централната банка, който сега упорито се разграничава от собственика на КТБ, не само се е познавал с него, а му е бил близък приятел месеци преди затварянето на трезора.

Междувременно от БНБ излязоха с позиция, че "никакви събития от неофициален характер, сред поканените на които е бил и управителят на БНБ, не са влияели и няма да повлияят на принципната и последователна позиция на централната банка".

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във