Банкеръ Daily

Финансов дневник

ДСК е "Банка на годината" за 2017-а

Банка ДСК взе две награди от 21-ия годишен конкурс "Банка на годината", организиран от Асоциация Банка на годината. Кредитната институция получи за втора поредна година голямата награда "Банка на годината" в конкуренция с 21 банки и 5 чуждестранни банкови клона.  Отличия бяха раздадени в още 5 категории. Освен приза "Банка на годината 2017", най-старата банкова институция в България завоюва и признанието "Най-ефективна банка за 2017".

Наградите получи Главният изпълнителен директор Виолина Маринова, заедно с членове на управителния съвет на банката. По този повод Главният изпълнителен директор изтъкна, че за добрите резултати са допринесли всички.

"Изключително съм щастлива, че голямата награда остана при нас. Този успех е плод на колективните усилия на всички служители на банката под вещото ръководство на Управителния съвет на банката, които вече по традиция са отново тук с мен, за да получим заедно високото отличие. Признателна съм на колегите, затова че заедно работим не само за отстояване на завоюваните позиции и високите стандарти, прилагани в банката, но и затова че заедно и уверено вървим напред  във все още неусвоената територия на банкирането на бъдещето. Спокойна съм, че с такива служители и колеги можем да посрещнем смело всички предизвикателства и затова съм им безкрайно благодарна”, каза Виолина Маринова при получаването на наградите. 

В останалите шест категории отличените са: Пазарен дял - УниКредит Булбанк, Ефективност - Банка ДСК, Динамика на развитие - Пощенска банка, Чуждестранен банков клон - БНП Париба и приза „Таен клиент“ - Райфайзенбанк.

Годишните банкови награди се връчват от 1992 година, като в последните години те се учредяват от Асоциация Банка на годината. Досега Банка ДСК е била носител на голямата награда "Банка на годината" шест пъти.

Facebook logo
Бъдете с нас и във