Банкеръ Daily

Финансов дневник

ДПС: Нямаме нищо общо с разграбването на КТБ

Темата "КТБ" е важна за нас, тъй като се наблюдава масово разграбване на активите на банката, които би трябвало да служат за обезпечение и да бъдат осребрени в полза на държавата. Това заяви депутатът от ДПС Хамид Хамид пред Нова телевизия. 

Вчера Делян Пеевски, Йордан Цонев и Хамид Хамид внесоха проект за промените в Закона за банковата несъстоятелност.  Те настояват за осветляване на цялата истина за КТБ, осигуряване на синдиците на възможност да съберат парите от случая с банката и случаят „КТБ” да не бъде заметен. 

„Вместо търсене на истината за банката наблюдаваме още един път ограбване на активите, след като това беше направено преди три години. Синдиците нямат правни инструменти да се справят с обстановка, различна от нормалната банкова дейност. Имено затова предлагаме тези правни способи, за да имат възможност да спрат разграбването. а първо място предлагаме да се обявят за нищожни всички тези заличавания на обезпечения, извършени от квесторите, за което те не са имали право и заради което са обвиняеми в момента”, обясни Хамид Хамид.

Депутатът подчерта, че този закон доказва, че ДПС няма нищо общо с разграбването на КТБ и допълни, че очаква другите политически сили да подкрепят законопроекта им.

Facebook logo
Бъдете с нас и във