Банкеръ Daily

Мартин Димитров:

Докладът за КТБ ще усили натиска за търсене на отговорност

Публичността на международното разследване за КТБ може да помогне ще усили натиска за търсене на отговорност на виновните. Това коментира пред бТВ депутатът от Реформаторския блок Мартин Димитров, който се обяви за публичност на доклада за банката. По думите му ако в него има чак толкова чувствителни данни, тяхното разкриване може да се отложи, но не повече от няколко месеца.

"Ако в това международно разследване не се дава отговор на въпроса кой източи КТБ, трябва да сме готови да поискаме продължаване на разследването или дори ново разследване, ако трябва с ангажиране на друга фирма", смята  той.

"Възможно е замесените публични фигури в доклада да са в конфликт на интереси и да продължават да взимат важни решения, включително за банковата система в България, ако са например депутати", посочи той.

Мартин Димитров поиска да разбере възможно ли е още този доклад да не е даден на прокуратурата и ако това е така, интересно е кой използва данните от него и за какво. Според него ако виновниците за КТБ не понесат отговорност, ще го направят пак, отново за наша сметка.

"Какво се е случило в КТБ трябва да се разбере и да ни бъде обица на ухото занапред", коментира депутатът и допълни, че поведението на премиера е много притеснително, тъй като когато той реши, докладът ще се извади, ако не реши – няма да се извади. Според него това показва, че няма върховенство на закона, а се случва каквото премиерът реши.

 

Четете още

Банкеръ Weekly

Обрат за "Виваком". Спас Русев е аут

VTB Capital може би ще се откаже от търга, защото е удължила до 10 март срока за погасяване на мостовия заем на INTER V от 150 млн. евро. Още »
Банкеръ Weekly
Следователят Бойко Атанасов

В ход ли е "опраскването" на Цацаров

Главният прокурор е изправен пред най-тежкия скандал от началото на мандата си Още »
Банкеръ Daily

Пеевски искал Василев да му прехвърли редица предприятия

Сред фирмите са "Булгарбатак", "Техно експорт строй", "Пътстрой холдинг", "Трансстрой", "Виваком" - 10% или парична равностойност, "Дунарит" - 30% или по пазарна... Още »
Facebook logo
Бъдете с нас и във