Банкеръ Daily

Финансов дневник

Deutsche Bank отпуснала на Тръмп заеми в размер на 2 млрд. долара

Германският банков гигант Deutsche Bank е отпуснал заеми за над 2 млрд. долара на Доналд Тръмп, преди да стане президент на САЩ. Заемите са отпускани в продължение на 20 години.

Средствата са му били предоставени въпреки високия риск за тяхното възстановяване, банкрута му и това, че е бил определян като рискован клиент от други финансови институции. Това се казва в разследване на в. New York Times.

Според изданието, за да си осигури кредити, Тръмп е ухажвал висшестоящи банкери като ги е водил с частния си самолет до голф игрища и негови частни клубове. Изяснено е също така, че когато от банката са изпратили екип за проверка на неговото финансово състояние преди да му отпуснат пореден транш от 100 милиона долара, Тръмп е завишил цената на притежаваните от него активи с около 70%. Той е декларирал, че те са за около 3 милиарда долара, докато всъщност са стрували 788 милиона долара. Подобна информация изнесе пред Конгреса миналата седмица бившият адвокат на президента - Майкъл Коен.

Статията се явява ново разследване за бизнес империята на американския президент. В края на януари 2019 година Камарата на представителите в Конгреса на САЩ изпрати списък с въпроси на Deutsche Bank за отношенията й с Тръмп.

Facebook logo
Бъдете с нас и във