Банкеръ Daily

Финансов дневник

Депутатите ще получат доклада за КТБ

Американската компания за разследване на източването на КТБ ”Аликс партнърс” се е съгласила докладът за фалита на банката да бъде предоставен в секретното деловодство на парламента, за да се запознаят с него депутатите, съобщи премиерът Бойко Борисов пред БНТ.

Както в. "БАНКЕРЪ" писа в името на мнимата прозрачност народните представители продължават да бълват законови инициативи. Докато предишните им усилия бяха съсредоточени във вадене на различни списъци - на депозанти, на цесионери и консултанти на КТБ и др., сега те се насочиха към това конфиденциалният доклад на "Аликс партнърс" да стане публично достояние. Както се видя до момента - от публикуването на въпросните списъци не произтече нищо полезно за установяването на причините за фалита на КТБ. 

”От компанията обещаха, че в понеделник ще ни изпратят писмо и ще ни позволят да дадем без съкращения и зачерквания доклада в секретната секция на парламента, където депутатите да го разгледат, а и работим в посока да го качим в електронен вид на сайта на финансовото министерство”, каза Борисов.


 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във