Банкеръ Daily

Финансов дневник

Депутатите решиха: Докладът за КТБ да бъде публичен

Секретният доклад на одиторската фирма "Аликс Парнърс", която разследва фалита на КТБ, да бъде оповестен публично.

Това решиха депутатите с приетите днес на първо четене промени в Закона за банковата несъстоятелност, предложени от народните представители от ДПС Йордан Цонев, Петър Чобанов и Делян Пеевски. Промените бяха приети със 124 гласа "за" и 4 "въздържал се". 

Законопроектът предлага временните синдици на КТБ да публикуват на електронната си страница доклада от проверката на банковата несъстоятелност, който в момента се намира в секретната секция на Народното събрание. Според вносителите, измененията са продиктувани от обществения интерес и са естествено продължение на политиката на ДПС за осветляване на всички факти и обстоятелства отнасящи се до фалита на КТБ.

На първо четене бе приет и законопроектът за промени в Закона за банковата несъстоятелност, предложен от депутати от ГЕРБ. Според него трябва да се осигури възможно най-кратък срок за справедливо удовлетворяване на вложителите и другите кредитори на КТБ. 

Йордан Цонев заяви, че ще подкрепи предложението на Мартин Димитров не само докладът на "Аликс партнърс", но и договорът с фирмата също да стане публичен. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във