Банкеръ Daily

Финансов дневник

Цветан Василев поиска спиране на делото за КТБ

Бившият банкер Цветан Василев призова Специализирания наказателен съд да прекрати делото за присвояване на близо 2,5 млрд. лв. от Корпоративна търговска банка (КТБ) Мотивите на банкера бяха изложени в писмо, прочетено от адвокатите му в началото на съдебното заседание по делото за КТБ. 

Според Василев няма престъпление и не би следвало да съществува "измислена от прокуратурата организирана престъпна група", затова делото трябвало да бъде за подготовка, организиране и фалиране на работеща банка.

Съдът изслушва и аргументите на адвокатите на Цветан Василев, които също твърдят, че делото трябва да бъде прекратено. Причината - допуснати са сериозни процесуални нарушения.

Според тях обаче трябва да се прекрати наказателното производство спрямо всички, не само спрямо Василев. В противен случай "това ще повлияе на останалите обвиняеми".

Банкерът е в Белград от лятото на 2014 година. Срещу него там се води дело за екстрадиция. Той е обвинен като лидер на организирана престъпна група, присвоила повече от 2,6 милиарда лева. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във