Банкеръ Daily

Финансов дневник

Цветан Василев: Доган ми каза, че е късно

"Доган ми каза, че е късно", това заяви бившият собственик на Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев в интервю за ТВ7, което ще бъде излъчено в четвъртък и петък.

ТВ7 разпространи предварително акценти от интервюто.

"Доган ми каза, че е късно. Не знам какво точно е било късно. Но това означава едно. Че съм бил наклеветен. Твърдо", са думите на Василев.

"В момента най-сериозният бизнес в държавата България е брокерският бизнес, свързан с активите на КТБ. Има няколко брокерски компании. Брокерска компания "Пеевски", брокерска компания "Сталийски", всеки продава нещо от активите. И всеки урежда някой желаещ да се сдобие с този актив на някаква минимална цена", казва още банкерът пред ТВ7.

"Първоначалният кандидат на г-н Пеевски беше г-н Бойко Найденов. След това, разбира се, беше намерено компромисно решение г-н Цацаров да бъде главен прокурор. Затова очевидно г-н Цацаров им се отблагодарява сега", обяснява Василев.

"Борисов е феномен. Безусловно. Дали има алтернатива или няма, ... какво да кажа. И Рим на един етап не е имал алтернатива, в един момент се е сгромолясала такава империя. Т.е. пътят към падението е много кратък", гласи друг акцент от интервюто на банкера.

Facebook logo
Бъдете с нас и във