Банкеръ Weekly

Финансов дневник

БОЖИДАР ГРИГОРОВ СЕ ОТТЕГЛИ ОТ ПИБ

Надзорният съвет на Първа инвестиционна банка освободи Божидар Григоров от длъжността изпълнителен директор и член на управителния съвет. Григоров сам е решил да се оттегли от мениджмънта и ще се посвети изцяло на бизнеса на Датамакс АД, в която е съдружник. Фирмата се занимава с разработването и продажбата на софтуерни продукти. Освен това Датамакс АД е собственик на около 3% от капитала на ПИБ.
Божидар Григоров работи в банката от самото й създаване през октомври 1993 година. Първоначално той бе неин главен счетоводител, а през 1998 г. бе назначен за изпълнителен директор.
Овакантеното от Григоров място ще бъде заето от сегашния главен дилър на банката Йордан Скорчев. Документите му вече са подадени в БНБ с молба да му бъде предоставен лиценз за член на управителния съвет и изпълнителен директор.
Скорчев е бил главен дилър в Първа частна банка, а от 1996 г. започва работа на същата длъжност в Първа инвестиционна банка.

Четете още

Банкеръ Weekly

Григоров и Химимпорт поемат ТЕКСИМБАНК

Дългогодишният финансист Божидар Григоров и собствениците на Химимпорт, които още през есента на миналата година придобиха чрез свои фирми мажоритарния пакет от акции... Още »
Банкеръ Daily
Осман Октай:

Пеевски ще бъде отстранен заради дискредитиране на задкулисието

Когато бъдат осветени, употребени и станат неудобни, тези хора изчезват от пространството. Още »
Банкеръ Weekly
изотзад

Мръсните тайни на банковите клонове

Не били само ниските заплати, лошият психоклимат гонел банковите чиновници Още »
Facebook logo
Бъдете с нас и във