Банкеръ Daily

Финансов дневник

Бизнесът отново се включи активно в Postbank Business Run

S 250 f2654153 b925 4dcd 9d11 01b152c759ca
S 250 1874e02e d14d 4839 a67b 607fa1c02fb9

Общо 250 отбора от над 120 компании от различни бизнес сектори се включиха в благотворителното щафетно бягане Postbank Business Run 2017, което се проведе вчера на територията на Бизнес Парк София. Най-мащабното междуфирмено състезание се организира за четвърти път от спортен клуб "Бегач" с подкрепата на Пощенска банка. Инициативата събра над 1 000 участници, като към бегачите се присъединиха и над 40 деца на възраст от 4 до 16 г., които се надпреварваха в Kids Run. Като новост тази година бе въведено и състезание за изпълнителни директори и висши мениджъри CEO Dash, което се състоя непосредствено преди основното състезание.

Най-големият тиймбилдинг в България този път се проведе в подкрепа на две каузи, като събраните средства от 12 000 лв. ще бъдат дарени по проекти на фондация "Сийдър" за организиране на трудотерапия за деца и младежи с увреждания и по проект на фондация "Воден път" за осигуряване на водна рехабилитация на деца с увреждания. 

Димитър Шумаров, изпълнителен директор и главен финансов директор на Пощенска банка, лично награди всички участници. Победител в състезанието стана отборът на Софийския университет "Св. Климент Охридски" с рекордното време от 56 минути и 47 секунди. С това постижение отборът подобрява с близо 2 минути собственото си представяне от 2016 г., когато остана втори в класирането с време от 58:02 минути. След тях на второ място с общо време от 1 час и 25 секунди се подреди миналогодишният победител − отборът SAP Top Team от компанията SAP Labs. На трето място, с 2 минути и 32 секунди разлика, се класира екипът на Actavis. Най-добрият отбор на Пощенска банка е на шесто място с общо време 1 час и 3 минути. Финансовата институция за втора поредна година бе отличена и със специално признание от спортен клуб "Бегач" за това, че участва в Postbank Business Run 2017 с най-много отбори в категория "Компания с над 500+ служители".

Победителите получиха позлатена щафета, а отборите, класирани съответно на второ и трето място - посребрена и медна такава. Специалната награда на Пощенска банка за "Най-бърз женски отбор" за втора поредна година бе присъдена на дамския отбор на SAP Tech Girls от фирма SAP. Димитър Шумаров отличи победителите и в състезанието за изпълнителни директори и висши мениджъри CEO Dash, където най-бърз бе Йордан Гинев от компанията Innotec International, който измина разстоянието от 1 километър за 2 минути и 58 секунди.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във