Банкеръ Daily

Финансов дневник

Атанасова: В доклада на ДАНС за 2013-та няма нищо за КТБ

В доклада на ДАНС за 2013 година не се споменава нищо за КТБ. Това обяви пред журналисти председателят на временната комисия, установяваща фактите по случая „КТБ" Десислава Атанасова.

Преди седмица тя обяви, че тогава въпросният доклад не е стигнал от Министерски съвет в парламента и не се знае дали ДАНС са алармирали за нещо, свързано с КТБ през 2013-та.

По време на двучасовото заседание на комисията при закрити врата, депутатите са се запознали с докладите на трите одиторски компании, но в резюме, тъй като били доста обемни. Разгледан е и доклад на Комисията за надзор над независимите одитори, които са част от досъдебното производство, и от прокурорската преписка.

Атанасова изтъкна, че са формулирани някои въпроси, но не какви. В доклада на ДАНС са описани състоянието, заплатите и мерките пред финансовата и банковата система. Десислава Атанасова припомни, че те са задължени да представят всяка година доклад за своята дейност.

На въпрос дали комисията би изслушала Цветан Василев, Атанасова отговори че ако банкерът е тук и посети заседанието им, ще бъде изслушан.

Относно законосъобразността на цесията на министъра на културата Вежди Рашидов, Десислава Атанасова коментира, че всички цесии и прихващания, които са правени към момента на поставянето на банката под особен надзор, зависят от преценката на синдиците. А тези сделки се атакуват само пред българския съд.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във