Банкеръ Daily

Финансов дневник

Адвокат: Рано е да чакате Цветан Василев у нас

Все още е твърде рано да се каже дали изобщо Цветан Василев ще бъде екстрадиран от Сърбия, каза за "БАНКЕРЪ" адвокат Константин Симеонов, който е един от защитниците му.

Той потвърди информацията, че Висшият съд на Белград е допуснал екстрадицията на Василев у нас и поясни, че това се е случило още преди двадесетина дни. Само че според защитниците на банкера в хода на производството пред Висшия съд на Белград е допуснато процесуално нарушение - произнасянето на съда е направено в закрито, вместо в открито съдебно заседание с призоваване на страните.
Решението на първоинстанционния съд вече е обжалвано.

Предстои да се произнесе Апелативният съд в Сърбия, но крайното решение дали Цветан Василев ще бъде екстрадиран от Сърбия, ще бъде взето от тамошния правосъден министър - така е според сръбското законодателство.

Да припомним, че прокуратурата поиска Василев да бъде върнат в България, защото срещу него е повдигнато обвинение за източването на 206 млн. лева от Корпоративна търговска банка. Василев сам се предаде на сръбските власти на 16 септември миналата година, след което остана в Белград с мярка за неотклонение "подписка", докато съдът реши дали да бъде екстрадиран.

Facebook logo
Бъдете с нас и във