Банкеръ Daily

Финансов дневник

900 служители на УниКредит Булбанк работиха за благотворителност

Традиционното време за сплотяване на екипа на най-голямата структура в УниКредит Булбанк – на клоновата мрежа на „Банкиране на дребно“, тази година беше посветено на 12 благотворителни каузи. В рамките на пет дни близо 900 служители от девет региона в цялата страна дадоха своя принос в подкрепа на различни общности в нужда.  

Водени от убеждението, че всеки един от нас с едно свое действие би могъл да помогне на друг в нужда, доброволците от УниКредит Булбанк сглобяваха мебели за възрастни хора и колела за деца в неравностойно положение. Освен това доброволците изработваха къщички за птици, както и картички, керамични пана, пръстени, гривни, чанти от плат, коледни играчки и други. Част от сътворените коледни артикули бяха продадени на традиционния благотворителен базар в банката, а събраните средства разпределени към асоциациите – партньори в инициативата. 

Петте събития с участието на стотиците служители на УниКредит Булбанк преминаха под мотото „Всички заедно можем повече” . 

Събраните средства и изработени материали бяха дарени на: Фондация „Искам бебе“, Сдружение „Зелени балкани – Стара Загора“, Фондация „Светът на Мария“, Асоциация на родителите на деца със синдром на Даун, Сдружение „Приятели на Карин дом“, Сдружение за подкрепа на лица с умствени затруднения гр. Варна, Сдружение БАЛИЗ - Плевен, Фондация „Дечица“, Сдружение „Асоциация Аутизъм“, Сдружение "Самаряни", Фондация „Конкордия“ и Фондация "Майко мила" и  интернет платформа "Оле мале" - регион Велико Търново, подпомагащи търсенето на работа на майки на деца с тежки увреждания. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във