Банкеръ Weekly

Финансов дневник

УниКредит Булбанк с нов главен финансов директор

Ясна Мандац е новият главен финансов директор на "УниКредит Булбанк". До този момент тя е заемала поста директор "Пазарен и операционен риск и валидации" в Загребачка банка. Освен главен финансов директор Мандац ще бъде и член на управителния съвет на банката, след като получи необходимите регулаторни одобрения.

"Радваме се да посрещнем Ясна Мандац в екипа на УниКредит Булбанк. Убедени сме, че идвайки от една от водещите банки в Групата - Загребачка, тя ще донесе много ценен опит и идеи, които ще допринесат да затвърдим лидерската позиция на УниКредит Булбанк в страната", коментира новото назначението й главният изпълнителен директор на УниКредит Булбанк Левон Хампарцумян.

Ясна Мандац има богат опит в областта на финансите и управлението на риска, а освен това е сертифициран финансов аналитик.

"Сигурна съм, че чрез новата си позиция ще мога да пренеса доста работещи практики. Вярвам, че заедно с целия екип на дирекция "Финанси", доказал своя професионализъм през годините, ни очакват много общи успехи", каза новият главен финансов директор на банката. 

Мандац заменя на тази позиция Емилия Палибачийска. Палибачийска, която предава поста си след 15 години на ръководни позиции в Групата на УниКредит. Според източници на "БАНКЕРЪ'' тя не напуска банката с намерение да започне работа в друга финансова институция. От близо пет години тя изказвала желае да се отдаде на заслужена почивка и пътувания. Сред плановете й попада и да се отдаде по-пълноценно на източните култури и изкуства, които я интригуват от дълги години.

"Искам лично да благодаря на Емилия Палибачийска за приноса й към успеха на УниКредит Булбанк през всички години, в които тя е част от мениджърския ни екип. Ръководейки дирекция "Финанси", тя допринесе много за запазване на стабилната позиция на банката, за разумното управление на бюджетите и за ефективната комуникация с кредитните агенции, благодарение на които УниКредит Булбанк винаги се е радвала на отлични рейтингови оценки. Отново й благодаря и искам да пожелая на Емилия здраве и щастие във всички начинания“, заяви Левон Хампарцумян.

 


Емилия Палибачийска

Емилия Палибачийска започва кариерата си в УниКредит през 2002 година. Тогава заема поста изпълнителен директор и член на Управителния съвет на Ейч Ви Би Банк Биохим (някъде по това време тя се вля в УниКредит). Тя отговаря за управленията: Контролинг, Счетоводство, Операции, Организация и управление на проекти, Правно обслужване, Вътрешен контрол, Анализи на икономиката и банковия сектор. След пет години на този пост - от 2007 г. досега Емилия Палибачийска е главен финансов директор и член на Управителния съвет на УниКредит Булбанк с ресори Планиране и контролинг, Счетоводство и регулативна отчетност, Управление на активите и пасивите, Икономически проучвания.   

 


Facebook logo
Бъдете с нас и във