Банкеръ Weekly

Финансов дневник

ИМЕНА

Заместник-министърът на финансите Георги Кадиев ще е управител за България в Черноморската банка за търговия и развитие, реши Министерският съвет на заседанието си на 20 октомври. Колегата му Димитър Ивановски ще е заместник-управител за страната в същата финансова институция.

Петер Харолд, председател на управителните съвети на Ейч Ви Би Банк Биохим и на ХЕБРОСБАНК, ще направи специална презентация на българския банков пазар по време на годишния форум за Югоизточна Европа, организиран от списанието Юромъни, който ще се проведе от 26 до 29 октомври в хърватския град Дубровник.

Компанията Старком Холд (собственик на 71.8% от капитала на застрахователно дружество Евро инс), чийто председател на надзорния съвет е Асен Христов, придоби правата на официален представител и вносител за България на една от най-скъпите и луксозни автомобилни марки - шведската СААБ.

Антъни Хасиотис , главен изпълнителен директор на Пощенска банка, официално откри на 19 октомври новия клон на финансовата институция на бул. Стамболийски № 55А в столицата. С него поделенията на банката в столицата стават 15. Само от началото на годината Пощенска банка е открила 12 нови и реконструирани клона, като общият им брой в страната вече е над 130.

Каталин Крецу, регионален директор на Виза Интернешънъл за България и Румъния, заяви, че банкоматите на компанията в света са достигнали 1 млн. броя. Разрастването на глобалната мрежа от банкомати на Visa дава на картодържателите по-голяма сигурност при пътуванията им до почти всяка част на света, смята Каталин Крецу.

Елена Ганева, анализатор на клона на ИНГ Банк в София, изнесе специален доклад, посветен на присъединяването на България към ЕС и въвеждането на еврото у нас, на международната конференция Балкански парламент, която се проведе от 12 до 17 октомври в Благоевград.

Рожденици
Огнян Йорданов почерпи приятели и колеги за рождения си ден на 18 октомври.
Ирен Петрунова, началник на дирекция Валутно-финансови разплащания в базираната в Москва Международна инвестиционна банка, ще празнува рождения си ден на 24 октомври.
Теодорос Каракасис, заместник-председател на УС на Пощенска банка, ще навърши 58 години на 24 октомври.
Димитър Вучев, изпълнителен директор на Българо-американска кредитна банка, ще отбележи рождения си ден на 26 октомври.

Facebook logo
Бъдете с нас и във