Банкеръ Daily

Финансов дневник

20 родни компании на семинар ELITE на Лондонската фондова борса

Представители на повече от 20 от най-динамично развиващите се български компании участваха на първия по рода си семинар, организиран в България от програмата ELITE на Лондонската фондова борса. Програмата е насочена към подкрепа и дава възможност за увеличение на капитала на компании с голям потенциал за растеж. 

Сред фирмите, които се включиха, имаше представители на различни сектори на икономиката като: Автомотор корпорация/ Citroen България, Kuminiano Fruit, Vaptech, Auto Plus, Скейл фокус, BulPros, Sirma Group, ICB и др.

Семинарът се проведе в партньорство с Българска фондова борса и УниКредит Булбанк. Той се фокусира върху изграждането на експертни познания и административни умения за повишаване на капитала.

Иван Такев, изпълнителен директор на БФБ:

"Стремим се да създадем жива и гъвкава екосистема от динамични и проспериращи български малки и средни предприятия, които искат да проучат всички съществуващи възможности за набиране на капитал, за да инвестират в растежa си. За постигането на тази амбициозна цел програмата ELITE на Лондонската фондова борса е правилният партньор. Убедени сме, че този семинар беше първата стъпка от стратегическото партньорство, което ще развием в бъдеще.”

Лука Пейрано, главен изпълнителен директор на ELITE

“За нас е удоволствие да видим над 20 български малки и средни предприятия, участващи в днешния семинар. ELITE обединява растежа на бизнеса и им дава възможност да се вдъхновяват, да обменят идеи, да споделят най-добрите практики и да откриват взаимни бизнес възможности. С осем български компании, които вече са част от програмата, ELITE има уникална възможност да работи в партньорство с Българска фондова борса и УниКредит Булбанк за създаване на жизнена предприемаческа екосистема, в която най-бързо развиващите се компании могат да процъфтяват.”

Антоанета Куртяну, Директор Корпоративно, инвестиционно и частно банкиране на УниКредит Булбанк:

”Виждаме нарастващ интерес сред нашите клиенти, които търсят новите възможности, предоставени от УниКредит и програмата ELITE на Лондонската фондова борса. Българските компании са сред най-динамичните участници в съвместната ни програма ELITE UniCredit CEE Lounge. Познанията, които участниците в този семинар получиха, както и амбициозният им подход и благоприятната икономическа среда са най-добрите предпоставки за бъдещ успех на българските компании.“

ELITE е предназначена да помогне на амбициозните компании да се разширят, да структурират и да бъдат по-конкурентоспособни на световния пазар. Програмата съчетава образованието, подкрепата за бизнеса, наставничеството и достъпа до експертни знания и финансиране. От създаването си през 2012 г. ELITE се превърна в екосистема, обхващаща близо 900 компании в 35 индустрии по целия свят.  

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във