"УниКредит Булбанк" предлага овърдрафт срещу студентска стипендия | Новини | Новини
Затвори
Banker
Ако сте регистриран потребител
Запомни паролата
Забравена парола?
Нямаш регистрация?
Регистрирай се
Абонирай се само за
2.00лв
Абонирам се
Времето
      Избери приложение

13:49 Сряда, 27 Август, 2014
Четете в: §22  Тото-хакерите от Варна останаха в ареста Казусът "Бареков" се размина, засега Поправителен изпит за Гунев в МВР
Валутни курсове на БНБ за 26.08.2014
1EUR 1.95583 1USD 1.48259
1CHF 1.61826 1GBP 2.45692
10TRY 6.83498 100RUB 4.10165
10RON 4.44507 10HRK 2.56435
1CAD 1.35211 1AUD 1.38153
Четете в: Special  Остров Сокотра или назад във времето Съвършени гледки от птичи поглед Симфония за перли и оркестър Вашата статия в Банкеръ
Стани автор  Как галериите си избират художниците? Ипотечните кредити в България са сред най-скъпите в ЕС Празнични трепети
Сподели
08.10.2013 13:47
"УниКредит Булбанк" предлага овърдрафт срещу студентска стипендия

"УниКредит Булбанк" (България) предлага за първи път у нас овърдрафт срещу студентска стипендия. Овърдрафтът за студенти е част от програма Академична лига, която е разработена в отговор на специфичните финансови потребности на академичната общност в България. Идеята за създаването на този продукт е на студентите от клубовете "Моята банка на бъдещето", съвместно с онлайн платформата www.Kosher.bg.

"Най-важният ресурс, който имаме са хората. Ние като част от водеща европейска институция осъзнаваме огромното значение, което има образованието за подобряване на жизнения стандарт на обществото ни и обръщаме специално внимание на реалните потребности и възможностите за финансиране на студентите и университетските преподаватели". Това заяви главният изпълнителен директор на "УниКредит Булбанк" Левон Хампарцумян,

Средният размер на изтегления потребителски кредит от студенти е в размер на 7000 лева, показват данните на "УниКредит Булбанк" след направен анализ на клиентската база. Най-често младежите между 18 и 26 години теглят заем за лаптоп, таблет или поради необходимост да финансират пътуване, свързано със стажантски програми, бригади или допълнителни квалификации. Въпреки това едва около 3% от тях използват потребителски кредит, като същият е делът и на ползвателите на кредитни карти и овърдрафт. Според направеното проучване обаче много по-голям процент от студентите биха искали да използват такива банкови продукти. В същото време 15% от студентите (клиенти на банката), разполагат със суми от и над 1000 лева по спестовна или разплащателна сметка.

Използването на застрахователен продукт или инвестиция във фондове Pioneer не е популярно сред младежите като едва под 1% от тях са направили подобна инвестиция. Средният размер на вложенията е между 5000 и 8000 лв. Общият брой на студентите в България за учебната 2013/2014 г. е 263 000, като от тях близо 13% са клиенти на "УниКредит Булбанк". Общо 65% от студентите работят, а 25% от тях са на постоянен трудов договор, показа социологическо проучване, направено сред студентите на Нов български университет и СУ "Св.Климент Охридски". От изследване, проведено от банката сред студенти, става ясно, че те имат необходимост от гъвкави и иновативни решения в банкирането.

Университетските преподаватели също са категория клиенти със специфични финансови потребности. Според анализа на "УниКредит Булбанк" те най-често търсят начини за бързо разплащане, когато посещават конференции или семинари в чужбина. Атрактивни за преподавателите са и различните спестовни продукти – близо 35% от преподавателите, клиенти на банката, имат депозити със суми над 1000 лева. Доста по-малко – 3% от този сегмент използват инвестиционни продукти, като средният размер на активите им варира между 7000 и 16 000 лева. Около 13% от преподавателите пък се възползват от удобството на кредитните карти и овърдрафта.

Както за преподавателите, така и за студентите на база индивидуалните им транзакционни потребности са създадени програми Модула "Преподавател" и "Модула Студент", които обединяват различни продукти и услуги в пакет при по-добри условия. Един от примерните варианти, от които могат да се възползват студентите, включва дебитна карта, при която тегленето от банкомати и на други банки е безплатно, като има възможност на самата карта да бъде изписан университета и факултетния номер.

Студентският заем може да бъде използван за плащане на семестриални такси, за разходи при пътуване в чужбина и други текущи разходи. Лихвеният процент е между 7 и 7.50%. Студентският заем може да бъде усвояван на траншове или по друг предварително направен индивидуален план. Срокът на изплащане на студентските кредити е между 10 и 12 години.

Специалната комбинация от продукти и услуги за университетските преподаватели включва текуща сметка с дебитна карта, която позволява теглене от всички банкомати на други банки без такса, 4 комунални плащания на месец, sms информация за теглене, както и кредитна карта овърдрафт без годишна такса за обслужване. Тъй като преподавателите са група клиенти, които често търсят различни варианти да спестяват, те могат да се възползват от възможността да получат до 35% отстъпка от входящата такса при инвестиция в Спестовен план Pioneer за период от 5 години. Спестовният план дава възможност да се отделят малки суми всеки месец, които да бъдат инвестирани във взаимни фондове според рисковия профил на клиента.

 


Сподели
08.10.2013 13:53
Още по темата
Коментари (0) Напиши коментар

Публикуването на коментар изисква регистрация.